Banner   

Topics:  Fotografi    Rejseliv    Lidt af hvert    Teknikhjørnet    Scrapbogen    Pulterkammeret    Site Map    


Indhold:

-Overordnede-
Rejseliv

-Sideordnede-
St. Croix
Hotellet
Frederiksted 1
Frederiksted 2
Frederiksted Molen
Der kom skib! 1
Der kom skib! 2
Fort Frederik 1
Fort Frederik 2
Fort Frederik 3
Martin Luther King Day 1
Martin Luther King Day 2
Martin Luther King Day 3
Christiansted 1
Fort Christiansværn 1
Fort Christiansværn 2
Fort Christiansværn 3
Christiansted 2
Christiansted 3
Kirke og kirkegård
Den katolske kirke
Student of the Year
Christiansted 4
Lawaetz Museet 1
Lawaetz Museet 2
Lawaetz Museet 3
Whim Museet 1
Whim Museet 2
Whim Museet 3
På tur 1
På tur 2
På tur 3
Vand og sand 1
Vand og sand 2
Botanisk have
Cruzan rom
Et bryllup m.v.
Snart hjem

St. Croix 2015

Så blev det da til endnu et besøg - denne gang i godt 4 uger - på denne herlige ø.

Lidt om St. Croix i al almindelighed.

St. Croix

Efter mit forrige besøg i Vestindien (US Virgin Islands) blev jeg så begejstret for dette Caribiske paradis, at jeg måtte tage derover igen. I stedet for en pakkerejse som sidst rejste jeg denne gang selv.

Det viste sig at være meget anderledes, idet man så skal arrangere alt selv og dermed nødvendigvis kommer i kontakt med mange flere mennesker herunder mange af de lokale. Der kan så også situationer, hvor ikke alt går efter planen; men så sker der ofte andre overraskende ting, som jeg nødigt ville have undværet.

På de følgende sider vil jeg forsøge at fortælle lidt i billeder og tekst om mit besøg. Selv om den historiske tilknytning - på godt og ondt - jeg som dansker på en eller anden måde føler til stedet, så er der denne gang lagt lidt mere vægt på nutiden - men historien er ikke lang borte.

Hvad angår nutiden, så mærker man, at øernes økonomi er meget anstrengt. Især efter, at det store olieraffinaderi på sydkysten af St. Croix lukkede i 2012. Den tidligere guvernør (før valget i januar 2015) forsøgte at få det solgt til et vist nok til lejligheden oprettet konsortium, men det lykkedes ikke. En af den nyvalgte guvernørs (Kenneth Mapp) første gerninger var at anlægge en retssag mod ejerne for ikke at have overholdt deres miljømæssige forpligtelser. Så vil det vise sig, hvor det fører hen.

Et andet spørgsmål er den sag som en indbyggerne (efterkommere af tidligere slaver) har rejst overfor de tidligere slavenationer (heriblandt Danmark) om undskyldning og erstatning for tidligere tiders forbrydelse med slavehandel m.v.

Den er jo ikke nem! Skal nulevende danskere - som jo ikke har indflydelse med tilbagevirkende kraft på slaveriet - undskylde overfor nulevende vestindere som jo aldrig selv har været danske slaver?

Forestiller man sig, at Danmark skulle hjælpe disse mennesker gennem støtte til sundhedsvæsen og/eller uddannelse, så er det et spørgsmål om USA vil opfatte det som utidig indblanding i amerikansk indenrigspolitik.

Et eller andet burde sikkert gøres, men hvad?

Roadsign at Caravelle Hotel

Vejskilt i gården ved Caravelle Hotel i Christiansted

Læg mærke til stavemåden "Åarhus" - så har tilhængerne af bolle-å også fået deres!

'De Lyse Sider' senest opdateret: Mon Dec 14 15:34:13 2015