Banner   

Topics:  Fotografi    Rejseliv    Lidt af hvert    Teknikhjørnet    Scrapbogen    Pulterkammeret    Site Map    


Indhold:

-Overordnede-
I Kongens Klæ'r

-Sideordnede-
Rekrut
Sergentskolen
Tilbage til Avedøre
Skyde og Grave
Snart civil igen!
Efterskrift

På skolebænken

 
Sammenbidt og på sergentskole - Ringsted kaserne vinteren '67/68


Nu var vi jo så heldige, at rekruttiden havde fundet sted om sommeren - i juli, august og september. Men det halve år i Ringsted kom så til at udspille sig om vinteren - og så oven i købet på midtsjælland, der vel nærmest er en Sjællandsk kuldepol.

Tiden på sergentskolen var mere præget af uddannelsen og mindre af tom kadaverdisciplin. Når jeg husker det sådan, kan det dels være fordi vi jo nu ikke længere var på det laveste trin i hierakiet, men også fordi man kendte mere til spillets regler, end dengang foran kaserneporten.

Desuden var der mere teknik i dagligdagen i et luftværnsbatteri end der havde været i starten med at kravle op og ned af de mudrede brinker langs voldgraven i Avedøre.

Jeg har ikke så mange erindringer om tiden i Ringsted - men et par ting husker jeg dog.

  • Der var kammeraten fra Tønder, der fyrede et vådeskud af op i loftet i vagtlokalet. Det kostede vist nok en alvorlig forskrækkelse, kortvarig tunghørhed og for den uheldige nogle dage i brummen, men ellers var der ingen, der kom noget til.
  • Og så en tur i felten i et par sk... kolde tindrende klare frostnætter i skovene omkring Gyrstinge Sø. Hvor er sådan en skov smuk i en stille nat med sne på alle grene - men dæleme koldt! Det endte da også med noget halsbetændelse og nogle dage på infirmariet for mit vedkommende. Næ - nogen "læderhals" blev jeg aldrig! Jeg kommer stadig til at tænke på denne tur, hvis jeg en sjælden gang befinder mig i en blådunkel skov med frost og sneklædte kviste. Nu mange år efter er det jo rart at vide, at man selv kan bestemme, hvornår man skal hjem til den varme romtody!
  • Afslutningsfesten med hjemmedigtede sange og uden tvivl også en del sprit. Men tænk - det sidste husker jeg pudsigt nok ikke så meget om...
  • At komme "hjem" til Avedørelejren med stram, nyerhvervet kasket (det var før barretten blev indført) og se de nye rekrutter, der med bekymret mine gik deres sidste civile skridt i lang tid på vej hen til depotet. Og så at vide, at nu havde man magt - ikke meget, men det tænkte vi ikke på. Vi var steget i graderne. Det er utroligt som klæder skaber folk - eller osse får klæderne folk til at skabe sig...

'De Lyse Sider' senest opdateret: Wed Jul 6 10:07:43 2022